Goede doelen

Wereld Natuur Fonds

Dat we zuinig moeten zijn op de natuur om ook ons voortbestaan te blijven garanderen, mag onderhand wel bekend zijn. Toch zijn er nog steeds mensen en overheden die dit onderwerp niet zo nauw nemen. Daarom is het zo belangrijk dat er een wereldwijd werkende organisatie als het WNF bestaat. Flora en fauna MOETEN beschermd worden om ook ons nageslacht een leven te gunnen!

Natuurmonumenten

Nederland heeft ontzettend veel mooie plekken en plekjes, die de meeste mensen nog nooit gezien/ervaren hebben. Op deze plekken moeten we zuinig zijn. Enerzijds voor ons zelf om van te kunnen genieten, maar zeker ook voor ons nageslacht. Natuurmonumenten draagt een steentje bij aan behoud van deze kostbare nationale gebieden.

Ronald McDonald Huis Utrecht

Je kind zal maar met een ernstige ziekte en voor een langere periode opgenomen moeten worden in een ziekenhuis wat niet direct in de eigen regio gelegen ligt.
Natuurlijk wil je als familie dan zo dicht mogelijk bij je kind zijn. Bij het WKZ Utrecht is gelukkig één van de Ronald McDonald Huizen gevestigd waar je tijdelijk onderdak kan vinden en waar veel vrijwilligers (!) klaar staan om te ondersteunen.

Free a Girl

Free a Girl is een organisatie die zich wereldwijd inzet tegen gedwongen prostitutie. Dit overkomt vele duizenden minderjarige meisjes.
Voor een bedrag van ongeveer € 50,00 kan 1 meisje al gered worden en een betere toekomst tegemoet zien.

Pink Ribbon

Pink Ribbon logoIedereen is ervan overtuigd dat de ziekte kanker zo spoedig mogelijk geneesbaar moet worden. Pink Ribbon is een organisatie die zich met name inzet om meer onderzoek naar en beheersing van borstkanker te stimuleren.

Metakids

Metakids is een organisatie die zich inzet om meer onderzoek te laten verrichten naar dodelijke stofwisselingsziekten waar zo’n 800 kinderen perjaar mee geboren worden. Ongeveer de helft van deze kinderen zal geen 18 jaar oud worden. Zo overleed ook Thijs, de zoon van fotografe Heleen Klop. Als gezin hebben zij naast het verdriet, ook veel positieve energie uit de moeilijke jaren gehaald. Heleen schreef haar ervaringen van zich af in het boek “Thijs, het boek”. De opbrengst uit de verkoop van dit boek, komen geheel ten goede aan Metakids. Voor informatie kunt u lezen door op bijgaande afbeelding te klikken.